Sneller innoveren: We doen een pilot met Reverse Engineering

feb 19, 2024

We proberen een nieuwe productbenadering uit

Wij zijn gek op innovatie en technologie. We steken het ook niet onder stoelen of banken dat we ongeduldig zijn. We houden van snelheid, voor onszelf en voor onze klanten. Ons Innovation lab is er op gericht om ideeën zo snel mogelijk tastbaar te maken, zodat je als ondernemer heel snel kunt toetsen of je beoogde klant er ook blij van wordt. Hoe eerder je feedback verzamelt, hoe eerder je je productontwikkeling bij kunt stellen. Je verspilt minder tijd en geld aan dingen waar je klant niets aan heeft.

Recent lazen we een paar artikelen over Reverse engineering. Reverse engineering is een concept dat de meeste mensen waarschijnlijk associëren met het demonteren van producten om hun ontwerp, architectuur of code te begrijpen en te repliceren. Maar in deze context gaat het om het benaderen van productontwikkeling in een tegengestelde richting dan gebruikelijk is. Je begint bij het einde. Deze benadering is geïnspireerd door Simon Sinek’s ‘Start with Why’. Je begint bij het het ‘waarom’. En het waarom is altijd de klant. Voor ons is het vinden van dat ‘waarom’ de sleutel tot het creëren van producten die niet alleen innoveren, maar ook resoneren met de mensen voor wie we ze maken.

Hoe ziet dat proces van reverse engineering er dan uit? Het einde van het productontwikkelingsproces is doorgaans het bouwen van de salespagina en het sales deck om het product ‘aan de man’ te brengen. In ons reverse engineering proces beginnen we daar. En we toetsen onze ‘pitch’ bij onze beoogde klant.

We geloven in transparantie en het delen van positieve en negatieve ervaringen. Van die laatste leer je meestal nog het meest. Daarom delen we ons reverse engineering proces hier op de Rulecube-blog. We beginnen komende dinsdag. Dan komt het Rulecube-team samen voor de allereerste brainstormsessie. We gaan daarin duidelijk formuleren wat onze beoogde klant te winnen heeft met ons nieuwe product. Wat willen we onze klanten beloven? Wat is het probleem dat we écht oplossen? We hebben het voor nu de werktitel ‘Excel-killer’ gegeven. 

Wil je op de hoogte blijven van onze ervaringen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Read more