In drie weken naar onze MVP

apr 2, 2024

We verlieten in onze laatste blog laaiend enthousiast de meeting met onze klant. Met onze eerste technische inzichten en een concrete use case gaan we bouwen aan onze MVP.
Bij ons proces maken we een duidelijk onderscheid tussen ons product en de use case van onze klant. Onze MVP moet alle functionaliteit in zich hebben om hun probleem op te lossen. Maar we ontwikkelen ons product wel volgens onze eigen ontwikkelprincipes:

  • Het gebruiken van de tool moet supersimpel zijn en snel;
  • Alle documentatie moet automatisch worden geschreven en alle processen moeten transparant en auditable zijn;
  • Het moet mogelijk zijn om hyperagile te zijn: je moet binnen een paar minuten aanpassingen kunnen doen aan je proces of business ruling;
  • Het moet geen maatwerk opleveren maar juist voorkomen.
Een minimal viable product is een eerste versie van een product die wel functioneel genoeg is om verkoopbaar te zijn, maar nog een beperkt aantal mogelijkheden biedt ten opzichte van het beoogde eindproduct.
Na onze klantmeeting bouwen we drie weken onafgebroken door. En dan breekt de dag aan dat onze eerste MVP staat.
We maken natuurlijk gebruik van de sterke basis die we met onze Rulecube engine al hebben. Daarin kunnen we datasets gebruiken, rekenregels instellen en processtappen benoemen. Maar om een document te kunnen vervangen, is de mogelijkheid tot handmatige invoer nodig, formulieren en schermen. Het moet mogelijk zijn om een front-end te bouwen voor gebruikers op onze business rule engine. Met onze MVP bouw je je eigen slimme formulieren die je inpast in je landschap. De formulieren kunnen rekenen en nieuwe acties in een workflow starten. Met de bestaande Rulecube technologie bouw je de API’s om ze te integreren in je IT landschap.
Langzaam beginnen we na te denken over een naam die meer recht doet aan wat onze Excel-killer kan en die misschien ook iets vriendelijker klinkt en iets minder anti-Microsoft. We zijn per slot van rekening juist onderdeel van de Azure Marketplace. Niets mis met Excel, mits het voor de juiste werkzaamheden wordt gebruikt.

Onze externe business analyst onderwerpt onze nieuwe oplossing aan een eerste test: het nabouwen van de eerste Excel. In een uur tijd is het complexe Excel-document omgebouwd naar een volwaardige Rulecube-tool. Het ziet er nog niet zo fancy uit als we graag zouden willen, maar functioneel sluit het volledig aan bij onze belofte. Wat een resultaat in zo’n korte tijd!

Wil je niets missen over onze pilot met Reverse Engineering? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief. 

Read more