Figlo en Yellowtail lanceren vergaande hypotheek pre-indicatie

okt 27, 2021

Figlo en Yellowtail hebben in samenwerking met Rulecube een pre-indicatie ontwikkeld voor hypotheken. Deze innovatie geeft vanuit elke fase in het adviesproces direct inzicht in de (latente) haalbaarheid van een hypotheek en is op dit moment in pilot te gebruiken door een beperkte groep adviseurs vanuit het adviespakket Figlo Hypotheken. Dankzij Hypotheekindicatie wordt het voor hypotheekadviseurs mogelijk meer zekerheid te krijgen over de haalbaarheid van de definitieve hypotheekaanvraag.

Figlo heeft Hypotheekindicatie toegevoegd aan Figlo Hypotheken. “Onzekerheid bij klanten en adviseurs over de haalbaarheid van een hypotheekaanvraag wordt als een groot obstakel gezien, maar met “Hypotheekindicatie” zetten we een flinke stap voorwaarts om dit probleem zo veel mogelijk op te lossen”, aldus Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo. “Mijn verwachting is dat klanten en adviseurs dit enorm gaan waarderen. Eerder zekerheid geeft immers rust en vertrouwen in het toch al spannende traject van een hypotheekaanvraag”.

Yellowtail Conclusion realiseerde deze oplossing met behulp van Rulecube, een low code API en business rule platform. Binnen Rulecube zijn alle acceptatieregels ingericht. De klantdata wordt op maar liefst 200 regels getoetst. De feitelijke input van dit acceptatie model wordt geleverd door Moneyview. Door middel van een eenvoudig stoplichtsysteem in Figlo Hypotheken leert de hypotheekadviseur of een aanvraag grote kans van slagen heeft. Tijdens het hypotheekadvies-proces wordt doorlopend getoetst of een aanvraag al voldoet aan de acceptatieregels. Daarbij is door middel van alerts vanuit Rulecube voor de adviseur inzichtelijk waar een aanvraag nog aandacht behoeft.

De Hypotheekindicatie is nu ingericht en in gebruik genomen door een eerste partij. De waarde van deze innovatie zit vooral in de hoeveelheid data en regels die bij de toetsing wordt betrokken. De doelstelling is om het proces rond de aanvraag van een hypotheek een stuk korter en efficiënter maken. Omdat de Hypotheekindicatie is ontwikkeld als onderdeel van het generieke adviesproduct Figlo Hypotheken zijn Figlo en Yellowtail voornemens deze mogelijkheid ook breder beschikbaar te maken in de markt.

Matthijs Mons, managing director Yellowtail Conclusion: “We zijn behoorlijk trots op deze innovatie, vooral omdat deze in zeer korte tijd is gerealiseerd dankzij de zeer goede samenwerking met alle betrokken partijen.”. Nathan Brouwer voegt hieraan toe “Vanzelfsprekend gaan we deze generieke ontwikkeling beschikbaar maken voor ál onze klanten. Onafhankelijke intermediairs kunnen er straks voor kiezen om hun licentie uit te breiden met deze module. Hetzelfde geldt voor onze Enterprise relaties. Het is een ontwikkeling waar we de gehele markt van willen laten profiteren.”

Vanaf begin oktober wordt Hypotheekindicatie actief ingezet binnen een selecte groep advieskantoren. De komende periode wordt de functionaliteit door Figlo, Yellowtail en Rulecube nog verder uitgebreid. De betrokken partijen geven aan uit te kijken naar volgende stappen om de processen rond hypotheekadvisering makkelijker en sneller te maken.

Read more