Frequently asked questions

We zijn dol op vragen. En op kristalheldere antwoorden. Dus bekijk de lijst met vragen hieronder. Laat het ons vooral weten als jouw vraag er niet tussen staat of een antwoord niet duidelijk is.

Hero-image-solutions-Rulecube

Essentials

De basics om te begrijpen wat Rulecube is en doet.

What is een business rule?

Feitelijk is een business rule precies wat je zegt: een regel die van toepassing is op je business. “Als een klant binnen komt, zeg je hallo”. De meeste bedrijven zitten vol met regels. Mensen maken de hele dag beslissingen. Bijna elke beslissing is gebaseerd op een regel. Als een klant zegt dat hij niet geholpen wil worden, dan laat je hem een poosje met rust. Als ze om zich heen kijken op een zoekende manier, dan vraag je of ze iets specifieks zoeken. Bij de meeste bedrijven kun je veel van die beslisregels automatiseren met behulp van techniek. Je beslisregel wordt dan iets binnen je IT landschap. Iets dat bepaalt wat er gebeurt in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld: als iemand een contactformulier invult, dan ontvangt de support afdeling een bericht. Het is dan een business rule. Een business rule kan simpel zijn: Als a, dan b. Maar hij kan ook complexer zijn en berekeningen bevatten, data uit verschillende systemen gebruiken of een combinatie van die twee.

Business beslissingen zijn vaak het resultaat van een combinatie van verschillende regels. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een aanvraag doen voor een sollicitatie, een lening of een accreditatie. Of hun aanvraag wordt gehonoreerd hangt af van inkomen, aantal jaren ervaring of een vergelijking met een hele lijst aan voorwaarden waar je aan moet voldoen. Die beslissingen worden dan gemaakt op basis van een verzameling business rules. Dat noemen we een Ruleset.

Business rules combineren dus data, berekeningen en validaties om tot objectieve zakelijke besluiten te komen.

Is Rulecube een business rule engine of een API builder?

Allebei. Met Rulecube maak je rulesets, wat verzamelingen zijn van business rules. In Rulecube wordt automatisch voor iedere ruleset een API endpoint gemaakt. Kijk deze video van 60 seconden om te zien hoe het werkt.

Welke kennis moet ik hebben om met Rulecube te kunnen werken?

Rulecube is een low-code oplossing. Iedereen die Excel kan gebruiken kan zonder voorkennis binnen een tot twee uur een werkende ruleset aanmaken. Sommige functionaliteit zoals Artificial intelligence en maatwerkfuncties vereisen wat meer technische kennis.

Technologie stack

Alles over onze Tech stack, integraties, compatibiliteit en andere slimme dingen.

Welke technologie gebruikt Rulecube?

Onze technologie stack is even simpel als modern:

Front-end: VueJS
We vinden vooral de korte leercurve van VueJS prettig. En de flexibiliteit. Het helpt ons zonder code-werk geweldige UI te maken.

API layer: C# / .Net Core
.Net Core helpt ons om een robuust en veilig framework te bouwen voor onze cloud oplossingen die op meerdere platforms gebruikt worden.

Back-end: NodeJS
Door Node te gebruiken, kunnen onze developers zowel de front- als de back-end onderhouden. Het is lekker snel, het schaalt goed en het ondersteunt ons microservices model heel goed.

AI: Tensorflow
We gebruiken het toonaangevende open source AI platform TensorFlow voor onze machine learning functionaliteit. Het heeft de steun van Google, heeft geweldige community support en biedt zowel low level als high level implementatie paden.
Je kunt ook je eigen AI algoritmes gebruiken in Rulecube, zolang die maar beschikt over een API.

Database: MongoDB
MongoDB is onze keuze voor de database. Het is snel, schaalbaar, flexibel en heeft geweldige features op het gebied van hoge beschikbaarheid.

Hosting: Microsoft Azure
Azure biedt ons een makkelijke deployment voor onze cloud services. Aangezien hosting meer een commodity is geworden, ondersteunen we ook deployment naar andere grote hosting platforms. Desgewenst kunnen we ook Docker images aanleveren.

Draait Rulecube in de cloud?

Ja, Rulecube is een 100% SaaS oplossing. Het kan in elke willekeurige cloud service gedeployed worden, zoals Microsoft Azure, Amazon AWS, Google Cloud en in Docker omgevingen zoals Kubernetes. Je kunt Rulecube ook draiaen in een private cloud omgeving.

Kan ik Rulecube gebruiken op AWS?

Ja, Rulecube is een 100% SaaS oplossing. Het is compatible met alle cloud services.

Kan ik Rulecube gebruiken op MS Azure?

Ja, Rulecube is een 100% SaaS oplossing. Het is compatible met alle cloud services.

Kan ik Rulecube gebruiken op Google Cloud

Ja, Rulecube is een 100% SaaS oplossing. Het is compatible met alle cloud services.

Kan ik Rulecube gebruiken in een private cloud omgeving?

Ja, Rulecube is een 100% SaaS oplossing. Het is compatible met alle cloud services.

Kan ik Rulecube ook on premise installeren?

Met onze Docker containers kunt je Rulecube op iedere geschikte omgeving draaien: publieke cloud omgevingen, private cloud en zelfs on premise.

Hoe past Rulecube in mijn architectuur?

Elke Rulecube ruleset resulteert automatisch in een API endpoint. Deze endpoints kun je in je IT landschap integreren. De input and output modellen voor elke ruleset definieer je heel eenvoudig – handmatig of met drag and drop. Rulecube past zich aan aan het datamodel dat binnen jouw processen wordt gebruikt, niet andersom.

Waar wordt Rulecube gehost?

Rulecube wordt gehost in Microsoft Azure, maar ondesteunt alle grote cloud providers en zelfs private cloud of on-premise installatie.

Hoe veilig is Rulecube?

We hebben verschillende maatregelen getroffen om Rulecube veilig te houden:

  • Alle verbinden van en naar Rulecube lopen via de meest recente security lagen.
  • Waar mogelijk gebruiken we mutual SSL of IP-whitelisting.
  • Ons standaardbeleid is om zo min mogelijk persoonlijke data te bewaren. Al onze logbestanden en interne data is geanonimiseerd.
  • Als wij data opslaan is het – bij transport en andere momenten – encrypted.
Hoe snel is Rulecube?

Rulecube is supersnel. De executiemotor is volledig geoptimaliseerd voor het uitvoeren van gedefinieerde rulesets. Ingebouwde caching mechanismen en immutable processen verhogen de performance nog meer. Rulecube heeft ook een ingebouwde profiler om performance bottlenecks in je ruleset te kunnen signaleren.

Ondersteunt Rulecube DTAP?

Rulecube ondersteunt het DTAP promotie-model met de volgende maatregelen:

  • Een aparte Rulecube instance per DTAP fase.
  • Duidelijke scheiding van rulesets en omgevingsconfiguratie.
  • Promotie van rulesets door de DTAP fasen met gebruik van export/import (API beschikbaar).

Ga je gang, vraag ons wat je maar weten wilt.