Onze klanten zijn banken en hebben de hoogst mogelijke kwaliteit nodig. Rulecube biedt ons dat.

Jeffrey Severijn  CTO Five Degrees

Een core banking platform verrijken

De industrie
Financiële dienstverlening

Het bedrijf
Five Degrees biedt core banking technologie. Hun jongste product °neo is een cloud-native core banking platform dat helemaal nieuw is ontwikkeld. Dit platform is Microsoft Azure native en het resultaat van ruim tien jaar ervaring in core banking.

Het resultaat
Five Degrees gebruikt Rulecube om hun business rules binnen °neo in te richten.

Oplossing
Core banking technology ondersteunt de kerntaak van de bank. Het stuurt hoe financiele producten zich gedragen en verwerkt renteberekeningen, stortingen en opnames, boeterenteberekeningen en andere activiteiten. Het bevat de contracten en het data management rond die contracten en nog veel meer. Five Degrees levert een cloud-native core banking platform °neo.

Ze werken volgens een best-in-breed filosofie aan hun Microsoft Azure native platform. Dat wil zeggen dat ze zich concentreren op het bouwen van de specifieke core banking technologie binnen een modulaire architectuur. Als bepaalde functionaliteit al beschikbaar is binnen het ecosysteem en voldoet aan de hoge eisen van een bank, omarmen ze die zo veel mogelijk. Met Rulecube configureert Five Degrees de business rules die betrekking hebben op berekeningen. Die kunnen per bank sterk verschillen en moeten direct aanpasbaar zijn.

Proces
Om zeker te weten dat Rulecube aan hun hoge eiesen kon voldoen, begond e samenwerking met een Proof of Concept. Tijdens de POC trainden we de mensen die met de business rules in °neo moesten werken. Het voordeel van deze samenwerkingsvorm voor Five Degrees was dat ze met de beste oplossing werkten zonder waardevolle tijd te verliezen.

Meer weten

Want to learn more about how Five Degrees uses Rulecube to build their business rule orchestration? We are happy to elaborate during a personal demo.