Wat als je al duidelijkheid kan geven aan je klanten nog voor ze op een huis bieden?

Voorlopige validatie van hypotheekaanvragen

Een grote toonaangevende bank

De industrie
Financiële dienstverlening

Het bedrijf
Onze klant is een bank. Ze zijn een grote speler op het gebied van hypotheken en bieden fianncieel advies aan via een aantal fysieke locaties binnen een harde franchise.

Het resultaat
De bank gebruikte Rulecube om hypotheekaanvragen te beoordelen in het vroegste stadium. Waar nodig zelfs voor de officiële aankoop van de woning. Dit heet pre-validatie.

Oplossing
De financieel adviseurs binnen de fysieke kantoren van deze organisatie gebruiken allemaal dezelfde adviessoftware. Terwijl ze hun klanten spreken, voeren ze daarin persoonlijke gegevens in. Terwijl het dossier wordt gevuld met informatie, monitort het systeem doorlopend of de hypotheekaanvraag haalbaar is. Het doet dat door meer dan 200 beslisregels toe te passen.

Het resultaat wordt aan de adviseur getoond in de vorm van een stoplicht indicator. Gedetailleerde informatie over de redenen dat het licht rood, oranje of groen is, wordt ook gegeven. Dit helpt de adviseur om de klant financieel gezond te houden. Het helpt ook tijdens het bieden op een woning, omdat de adviseur de klant meer zekerheid kan geven over de hypotheekaanvraag.
De 200 beslisregels zijn gedefinieerd in Rulecube. De klantgegevens staan in de adviesapplicatie van de bank. Die communiceert met de Rulecube API en toont de resultaten van de toetsing met de bijbehorende detail-informatie.

Proces
De bank werkt met een vaste consultancy partner voor ontwikkeling van maatwerk-oplossingen. In dit geval werkten de consultant, de aanbieder van de adviesoplossing en Rulecube samen om de pre-validatie te bouwen. Het schrijven van de business rules gebeurde in interactieve sessies met de business specialisten van de bank.

Rulecube produceert real-time documentatie en een live API voor elke bussiness rule. Daarom konden we de implementatie van alle 200 validatiecriteria in slechts zes weken realiseren.

Demo aanvragen

Wil je meer weten over hoe jij Rulecube kan gebruiken voor een pre-validatie binnen jouw bedrijf? We vertellen het je graag tijdens een persoonlijke demo.