Afscheid van de werktitel: welkom Rulecube Forms

apr 16, 2024

De eerste MVP is inmiddels zo goed als af. We willen nog wat verbeteringen aanbrengen zodat het er allemaal nog wat mooier uit ziet. Functioneel zijn we klaar. Doordat we een heel concreet probleem oplossen merken we dat we makkelijker dan voorheen in gesprek komen met mensen uit onze doelgroep. En we merken nog iets anders: Met Rulecube waren we tot nu toe vooral als eerste in gesprek met de IT afdeling. Een technisch gedreven product spreekt de technische medewerker aan. Door als eerste de why van ons product te benoemen en die vooral te definiëren vanuit de business, verandert dat. We raken nu eenvoudiger in gesprek met business mensen. Onze beweging van een IT-landschap-why naar een business-landschap-why keert ons verkoopproces om. Het proces is daardoor effectiever. We zien wel een paar andere aandachtspunten.

Een agressieve werktitel

De werktitel ‘Excel-killer’ is meer naar buiten toe gebruikt dan we ooit met een werktitel hebben gedaan. Hoewel we daarmee precies benoemen welk probleem we oplossen, is het niet zo positief. We brainstormen over een naam die beter is en aansluit bij de beleving van de business. We komen uit op Rulecube Forms. Per slot van rekening bouwen we slimme formulieren die je in je proces in kunt passen. De naam doet in al z’n eenvoud geen recht aan hoe technisch geavanceerd de toepassing is. Maar is dat niet juist waar het in traditionele design-processen mis gaat? Dat de focus gaat liggen op de technologie in plaats van op het bestaansrecht? De naam moet aansluiten bij de Why.

De schijn van simplistisch

Ons reverse engineering proces brengt een geweldige focus met zich mee. Met al onze focus op de why vergeten we er soms bij te vertellen aan de klant dat Rulecube Forms onderdeel is van de Rulecube suite. Daarmee vergeten we ook te vertellen dat het voorzien is van allerlei functionaliteit die WIJ als een gegeven beschouwen. Denk bijvoorbeeld aan API’s, documentatie, versioning, transparante auditable regels enzovoort. We worden er daardoor meermaals door de vragen van de klant aan herinnerd dat we het hele Rulecube verhaal moeten blijven vertellen.

We schaven nog even verder aan Rulecube Forms met hoop en zicht op een launching customer. En we vullen ondertussen onze materialen aan met het bredere Rulecube verhaal.

Om niets te missen van onze pilot rond Reverse Engineering schrijf je je in voor de nieuwsbrief.

Read more